Sprzet gastronomiczny ochaby

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w pozostałego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo przydatnych i zatem warto w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga służy do krojenia wszelkiego rodzaju żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej robi, iż istnieje obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak jeszcze lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również by była na pozostanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też zachodzić w zestaw wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest niezwykle przydatnym sprzętem, gdyż w konkretnym okresie jest w stopniu pokroić niezliczoną część produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego chwila i szybkość, którą musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do cięcia samego produktu np. sera. W wszelkim jednak fakcie obsługa krajalnicy jest niewymuszona i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest zaadaptowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przeprowadza się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która jest ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie materiału do końca, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem prawdopodobnie stanowić to, że wszystkie powierzchnie maszyny, które stanowią kontakt z krojoną żywnością są stworzone z środków nierdzewnych. Jednym z najistotniejszych momentów jest nóż i ważne, aby był dokładnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po jakimś użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cechy istnieje oczywiście niskie, że nie wymaga żadnych narzędzi.